top of page

במידה והילד נדבק בקורונה - למה לשים לב בתקופת המחלה?

לאור התפשטות התחלואה, עם זן האומריקון, חשוב להבין מה לעשות כאשר הילד נמצא חיובי (קודם כל חשוב להדגיש שאימהות מניקות אשר חיוביות לקורונה - ההנחיה הקיימת של כל האיגודים הרפואיים כולל הWHO, המשך הנקה כרגיל וכמובן נקיטת זהירות עם שימוש במסיכה ושטיפת ידיים על ידי המניקה).


הוירוס משפיע באופן שונה על אנשים שונים, לחלק מהילדים יש סימנים קלים הכוללים סימפטומים של מערכת העיכול, לאחרים יש סימפטומים שמזכירים את מחלת השפעת. אחד מהסימפטומים הנפוצים ביותר הוא חום. שימו לב שיש לכם מדחום לניטור החום ותרופות להורדת חום זמינות בבית המתאימות לגיל ומשקל התינוק.


שימו לב, שהילד מקבל מספיק נוזלים במטרה שלא יתייבש, הציעו את השד לעיתים קרובות, אם קיים קושי נשימתי הילד יכול להתנתק מהשד בגלל הקושי הנשימתי, חשוב לשמור על התפוקה על ידי שאיבות במידת הצורך ולהשלים על ידי מתן בקבוק לתינוק אחרי ההנקה אם אינה אפקטיבית. איך יודעים? כמויות חיתולים רטובים עבור הקטנים והגדולים כמות היציאות בשירותים.

אצל ילדים גדולים יותר (מעל גיל שנה) נספק מים.


במידה והתסמינים ניתנים לשליטה בבית - זו האופציה הטובה עבורכם. במידה וניכרים סימני מצוקה להתפנות למוקד רפואי במהירות, סימנים אלה כוללים:

קשיים בנשימה, התרוממות א-סימטרית של בית החזה או התרחבות הצלעות (כאשר רואים מאמץ נשימתי ניכר), אצל הקטנים ניתן לראות סוג של ״גלים״ בבית החזה בזמן הנשימה.


ילד שלא מפריש שתן - לפנות למיון לצורך קבלת נוזלים לוריד.

אנחנו לא דואגים אם הם לא אוכלים מוצקים ומעדיפים לשתות - חשוב לנו שיקבלו נוזלים.


מקווה שהפוסט יסייע לכן במצבים של חולי. רק בריאות לכולנו.



1,172 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

댓글


bottom of page