מתחילים מוצקים - כל ההמלצות במקום אחד
עודכן: 5 באוק׳
אם אתו צריכות סיוע בכל תהליך הצגת המוצקים, בין אם אתן דוגלות בשיטת הפירה או התחלה בעצם בטעימות של אוכל אצבעות וגם אם אתן מבולבולות ובכלל לא יודעות איך להתחיל - יש לי את המדריך המושלם שיצרתי בדיוק עבור הורים שמתחילים את הצעדים הראשונים שלהם עם הקטנים בחשיפה למזון המוצק מגילאי חצי שנה, על פי ההנחיות של משרד הבריאות הישראלי. אז קדימה למה אתן מחכות - כל המידע כבר בפנים.
אז כדי להשלים את התמונה, אתחיל במספר פריטים שחשובים עבורינו בהתחלה של תהליך המוצקים ולמעשה ילוו אתכם ואת הקטנים שלכן כל תקופת האכילה בהנאה רבה:
הדבר הראשון שעלינו לבחור עבור הקטנים הוא כיסא האוכל שלהם. מבחינת המבחר, הוא עצום, וכדאי להתמקד במספר קריטריונים חשובים. התינוק צריך לשבת 90 מעלות בזמן האכילה, ״לא לטבוע״ בתוך הכיסא ולקבל תמיכה מלאה לרגליים כדי להרגיש בטוח ונינוח - ךהפנות את כל תשומת הלב שלו להתנסות החדשה במזון החדש שלפניו. קיימת חשיבות למגש, עליו נוכל להניח את החשיפה הראשונית למזון, לאפשר חקירה חופשית ומהנה של המזון עם הידיים הקטנות. נרצה לבחור כיסא שמאפשר לנו ניקוי קל, תאמינו או לא, זו הולכת להיות משימה יומיומית וגם של הסביבה הקרובה. כמו תמיד הכל עניין של תקציב + קריטריונים אחרים שנכנסים לשיכול מבחינת נוחות השימוש, מצרפת לכן המלצות של כיסאות שקל לתפעל אותם, נוחים לניקוי ומתאימים לשלבים השונים בתהליך האכילה של התינוק והפעוט.
כיסא נוח לשימוש, גם עם קטנים שעדיין לא לחלוטין שולטין בישיבה שלהן באופן יציב, בניגוד לכיסא דומה שיש לאיקאה, כאן יש ריפוד שניתן להסרה גם לרחצה, מתנקה בקלות והתוספת היא האחיזה והתמיכה ברגליים ברגע שיש כיפוף של אזור הברך, כדי לתת תמיכה לרגליים ולמיעשה למקד את התינוק באכילה. המגש מאפשר הגשה של המזון הן על המגש עצמו לאכילה עצמאית והן התנסות בכלי אוכל - כאלה גם שניתן ״להצמיד״ למשטח כדי שיהיה קצת יותר מאתגר לבחון את היכולת שלהם לעוף לקרקע (הנחה לכיסאות עם קופון NWLKSP).
אופציה טובה במחיר משתלם, כיסא שיש לו פונקצייה לשינוי זווית הגב בזמן הישיבה, גם כאן הריפוד נוח לניקוי וקיימת תמיכה ברגליי הילד בהמשך. הכיסא עמוק מספיק ומאפשר ישיבה נתמכת בכל חלקי הגוף. הכיסא ניתן לקיפול בזמן שלאא משתמשים בו, מה שחוסך במקום. בנוסף, הפריסה שלו מאוד יציבה, ככה שהסיכוי להתהפכות גם בהטייה של משקל הגוף נמוכה. שימו לב שכאן המשענת לרגליים אינה מובנית בתוך הכיסא, גם כאן היא נוחה עבור הילד בהמשך השימוש כאשר הוא מגיע לאזור. המגש נשלף, ויש אפשרות לצרף אותו עם הכיסא קרוב לשולחן, בישיבה עם כולם בהמשך הדרך.
במידה ואתן מעוניינות בכיסא יותר מעוצב, מעץ, קיימת אופציה נוחה וטובה לכך, האמת קיימות שתיים, ששונים בתקציב שלהם. שניהם נוחים ולמעשה מאפשרים משחק של הגבהים בהמשך ככל שהילד גדל. יש אופציה לריפוד בזמן ההושבה מה שיעיל במיוחד בגילאים הקטנים בהתחלה. מאפשר למעשה להתאים את גובה הרגליים לילד (פלטה שמתניידת בגבהים).
לדרכים, ובהמשך, במידה ואין לכם מקום בבית אני ממליצה על כיסא נייד שניתן להתנייד איתו בקלות ממקום למקום ומאפשר לכם אכילה משותפת ליד שולחן האוכל המשותף. המטרה של הכיסא להעביר את הילד לגובה של השולחן שלכם, מה שדורש ממנו לשבת עצמאית באופן בטיחותי ולא ״לזלוג״ לצדדים. הכיסא עובר איתנו באירועים משפחתיים או יציאות החוצה באופן כללי.
לשמירה על סביבה נקייה במהלך האכילה -
סכו״ם - המטרה של הצלחות שאנחנו בוחרים עבור הילדים להיות עמוקות יחסית, מה שמאפשר להם גריפה של מזון עם כפית או מזלג בהמשך מהקצוות של הצלחת בנוחות. המטרה שלנו לבחור כלים נוחים שאפשר לשטוף אותם בקלות, בעלי יכולת וואקום מה שמאפשר קצת יותר שליטה על מיקום הצלחת על המגש.
ציוד נוסף שאוגד בתוכו את כל מה שתצטרכו, מבחינת החשיפה למים בכוס פתוחה בהמשך ועוד של חברת SAMIGO, עשוי מסיליקון. בתוך הסט קיימת צלחת מחולקת עם שוליים מוגבהים מה שמסייע בגריפה עצמאית של המזון בידי התינוק, במיוחד ברכישת המיומנות הראשונית של השימוש בכפית. כוס קטנה מסיליקון שמאפשרת אחיזה עצמאית עם הידיים הקטנות של התינוק, כבר בתרגול מגיל שישה חודשים, אז נרצה לבצע את החשיפה לכוס פתוחה ולהקנות את המיומנות של השתיה מכוס קטנה באופן עצמאי. כפית סיליקון קטנה ושמנמנה שמאפשרת אחיזה עם היד הקטנה של התינוק, יכולה לשמש כנשכן להצגה כבר מגיל חודשיים כדי להרגיל את הילד לתחושה וההכנסה של הכפית לפיו. סינר עם משפך שמאפשר את תפיסת המזון וצלחת קטנה עגולה (יכולה לשמש אותנו בהמשך על השולחן של הילד לפריטים שאיננו מעוניין לאכול, ללמד את הילד להניח אותם בתוך הצלחת במקום להשליך לריצפה).
לצורך שימור המזון בהקפאה - מגש עם חלוקה נוחה של המזון להקפאה ושימור. המגש אלסטי עשוי מסיליקון, ניתן לניקוי בקלות והמנות שנשמרות הן בול מה שצריל בחשיפה הראשונית של התינוק לאכילה של המוצקים.
רוצות לצאת עם הקטן החוצה ולקחת את המזון to go, לחלוטין אפשרי עם האחסנה של haakaa לשימוש חוזר ובטיחותי, ניתן לשטוף בקלות גם במדיח הכלים. מאוד פשוט לפרק את המכסה העליון, והשתיה מתוך השקית מתאפשרת תודות לקשית והלחץ שהילד לומד להפעיל על השקית סיליקון. אפשרי אפילו לשים קליפס עשוי סיליקון שמאפשר אחיזה של השקית שלא תיפול.
כפיות - כפיות אנחנו רוצים שיהיו שטוחות יחסית כדי לאפשר גריפה יעילה של המזון על ידי התינוק.
מסננת אידוי מנירוסטה - מבחינת אידוי המזון, בשלבים הראשוניים, כדאי להשתמש במסננת שיכולה לייעל את העבודה שלנו במטבח ולחסוך את עניין המאדה המזון הייעודי לתינוקות. שוב כל אחת, יכולה לבחור את השיטה שעובדת הכי טוב עבורה. במידה ואת מעוניינת במאדה, זה אפשרי לחלוטין ויכול לקצר את התהליכים בזמן ההכנה של המרקמים השונים (במידה ואין לך טוחן מסוג אחר או מעבד מזון בבית). קופון הטבה AHA7011.
בקבוקים - ההמלצה להשתמש בבקבוקים עם קשית, מה שמקדם פונקציה בוגרת יותר של שתיה וגם שימוש נכון בשרירים בחלל הפה בהמשך גם לדיבור. ניתן לחשוף לשתייה מקשית מגיל חצי שנה. בהתחלה מקשית צרה וקטנה ובהמשך מגיל שנה להגדיל את הקשית.
***מקור התמונות מאתר KSP