top of page
תמונת הסופר/תאנה קוגן

מתחילים מוצקים - כל ההמלצות במקום אחד

עודכן: 1 בנוב׳ 2024

אם אתן צריכות סיוע בכל תהליך הצגת המוצקים, בין אם אתן דוגלות בשיטת הפירה או התחלה בטעימות של אוכל אצבעות וגם אם אתן מבולבולות ובכלל לא יודעות איך להתחיל - יש לי את המדריך המושלם שיצרתי בדיוק עבור הורים שמתחילים את הצעדים הראשונים שלהם עם הקטנים בחשיפה למזון המוצק מגילאי חצי שנה, על פי ההנחיות של משרד הבריאות הישראלי. אז קדימה למה אתן מחכות - כל המידע כבר בפנים.


אז כדי להשלים את התמונה, אתחיל במספר פריטים שחשובים עבורינו בהתחלה של תהליך המוצקים ולמעשה ילוו אתכם ואת הקטנים שלכן כל תקופת האכילה בהנאה רבה:


הדבר הראשון שעלינו לבחור עבור הקטנים הוא כיסא האוכל שלהם. מבחינת המבחר, הוא עצום, וכדאי להתמקד במספר קריטריונים חשובים. התינוק צריך לשבת 90 מעלות בזמן האכילה, ״לא לטבוע״ בתוך הכיסא ולקבל תמיכה מלאה לרגליים כדי להרגיש בטוח ונינוח - להפנות את כל תשומת הלב שלו להתנסות החדשה במזון החדש שלפניו. קיימת חשיבות למגש, עליו נוכל להניח את החשיפה הראשונית למזון, לאפשר חקירה חופשית ומהנה של המזון עם הידיים הקטנות. נרצה לבחור כיסא שמאפשר לנו ניקוי קל, תאמינו או לא, זו הולכת להיות משימה יומיומית וגם של הסביבה הקרובה. כמו תמיד הכל עניין של תקציב + קריטריונים אחרים שנכנסים לשיכול מבחינת נוחות השימוש, מצרפת לכן המלצות של כיסאות שקל לתפעל אותם, נוחים לניקוי ומתאימים לשלבים השונים בתהליך האכילה של התינוק והפעוט.


כיסא נוח לשימוש, קל לניקוי. מגש ניתן לשליפה. נוח במיוחד להניח את האוכל בתחילת הדרך על המגש לפני הילד ולאפשר לו לקחת ולשחק במזון בהצגה הראשונית שלו. קיימת תמיכה לרגליים בהמשך. יש אפשרות לכוון את הזווית של הישיבה (זיכרו! ישיבה ב-90 מעלות הכי מומלצת להאכלה נכונה ובטוחה). בהמשך אחרי הסרת המגש בגילאים הגדולים יותר - מאפשר לילד להצטרף לשולחן של כולם, מה שמאפשר אכילה משותפת באופן נוח.


במידה ואתן מעוניינות בכיסא יותר מעוצב, מעץ, קיימת אופציה נוחה וטובה לכך, האמת קיימות שתיים, ששונים בתקציב שלהם. שניהם נוחים ולמעשה מאפשרים משחק של הגבהים בהמשך ככל שהילד גדל. יש אופציה לריפוד בזמן ההושבה מה שיעיל במיוחד בגילאים הקטנים בהתחלה. מאפשר למעשה להתאים את גובה הרגליים לילד (פלטה שמתניידת בגבהים).




לדרכים, ובהמשך, במידה ואין לכם מקום בבית אני ממליצה על כיסא נייד שניתן להתנייד איתו בקלות ממקום למקום ומאפשר לכם אכילה משותפת ליד שולחן האוכל המשותף. המטרה של הכיסא להעביר את הילד לגובה של השולחן שלכם, מה שדורש ממנו לשבת עצמאית באופן בטיחותי ולא ״לזלוג״ לצדדים. אנחנו מחזיקים אותו קבוע ברכב, למקרה שנצטרך אותו בשלוף גם באירועים וגם בביקור של חברים או משפחה.

לשמירה על סביבה נקייה במהלך האכילה -


סכו״ם - המטרה של הצלחות שאנחנו בוחרים עבור הילדים להיות עמוקות יחסית, מה שמאפשר להם גריפה של מזון עם כפית או מזלג בהמשך מהקצוות של הצלחת בנוחות. המטרה שלנו לבחור כלים נוחים שאפשר לשטוף אותם בקלות, בעלי יכולת וואקום מה שמאפשר קצת יותר שליטה על מיקום הצלחת על המגש.



ציוד נוסף שאוגד בתוכו את כל מה שתצטרכו, מבחינת החשיפה למים בכוס פתוחה בהמשך ועוד של חברת SAMIGO, עשוי מסיליקון. בתוך הסט קיימת צלחת מחולקת עם שוליים מוגבהים מה שמסייע בגריפה עצמאית של המזון בידי התינוק, במיוחד ברכישת המיומנות הראשונית של השימוש בכפית. כוס קטנה מסיליקון שמאפשרת אחיזה עצמאית עם הידיים הקטנות של התינוק, כבר בתרגול מגיל שישה חודשים, אז נרצה לבצע את החשיפה לכוס פתוחה ולהקנות את המיומנות של השתיה מכוס קטנה באופן עצמאי. כפית סיליקון קטנה ושמנמנה שמאפשרת אחיזה עם היד הקטנה של התינוק, יכולה לשמש כנשכן להצגה כבר מגיל חודשיים כדי להרגיל את הילד לתחושה וההכנסה של הכפית לפיו. סינר עם משפך שמאפשר את תפיסת המזון וצלחת קטנה עגולה (יכולה לשמש אותנו בהמשך על השולחן של הילד לפריטים שאיננו מעוניין לאכול, ללמד את הילד להניח אותם בתוך הצלחת במקום להשליך לריצפה).


לצורך שימור המזון בהקפאה - מגש עם חלוקה נוחה של המזון להקפאה ושימור. המגש אלסטי עשוי מסיליקון, ניתן לניקוי בקלות והמנות שנשמרות הן בול מה שצריל בחשיפה הראשונית של התינוק לאכילה של המוצקים.


רוצות לצאת עם הקטן החוצה ולקחת את המזון to go, לחלוטין אפשרי עם האחסנה של haakaa לשימוש חוזר ובטיחותי, ניתן לשטוף בקלות גם במדיח הכלים. מאוד פשוט לפרק את המכסה העליון, והשתיה מתוך השקית מתאפשרת תודות לקשית והלחץ שהילד לומד להפעיל על השקית סיליקון. אפשרי אפילו לשים קליפס עשוי סיליקון שמאפשר אחיזה של השקית שלא תיפול.


כפיות - כפיות אנחנו רוצים שיהיו שטוחות יחסית כדי לאפשר גריפה יעילה של המזון על ידי התינוק.



בנוסף, כדאי להתחיל עם הכפיות של נובי - מתאימות לאחיזה בידיים הקטנות של הילד ומאפשרות אכילה עצמאית וגריפה קלה של מזון טחון / פירה מהצלחת בגלל המבנה המיוחד של הכפיות, שמאפשר למזון ״להיתקע״ על הכפית ולמעשה יכול להוות את ההתנסות הראשונית עבור התינוק שמתחיל מוצקים בגיל חצי שנה - לאכילה עצמאית עם כפית. לציין שהכפיות עשויות מסיליקון, לשטוף במים וסבון.

סט נוסף, שיכול לשמש אתכן מתחילת הדרך של המוצקים - החל מגיל חצי שנה (ואף לפני - את כפיות הסיליקון אפשר לבצע חשיפה מוקדמת אזור 4 חודשים כנשכן ולהכרות), הסט מחולק לשתיים, יש את הכלים הראשוניים שמאפשרים אחיזה נוחה על ידי התינוק עם הידיים הקטנות, קל מאוד לתפוס את סוגי המזון השונים ולקרב אותם לחלל הפה ובהמשך כפית ומזלג מגיל שנה, כאשר הם מאפשרים להתקדם בטכניקת האכלה העצמית של הילד.

ניתן להשיג בiHERB קוד הטבה AHA7011.

מסננת אידוי מנירוסטה - מבחינת אידוי המזון, בשלבים הראשוניים, כדאי להשתמש במסננת שיכולה לייעל את העבודה שלנו במטבח ולחסוך את עניין המאדה המזון הייעודי לתינוקות. שוב כל אחת, יכולה לבחור את השיטה שעובדת הכי טוב עבורה. במידה ואת מעוניינת במאדה, זה אפשרי לחלוטין ויכול לקצר את התהליכים בזמן ההכנה של המרקמים השונים (במידה ואין לך טוחן מסוג אחר או מעבד מזון בבית). קופון הטבה AHA7011.


בקבוקים - ההמלצה להשתמש בבקבוקים עם קשית, מה שמקדם פונקציה בוגרת יותר של שתיה וגם שימוש נכון בשרירים בחלל הפה בהמשך גם לדיבור. ניתן לחשוף לשתייה מקשית מגיל חצי שנה. בהתחלה מקשית צרה וקטנה ובהמשך מגיל שנה להגדיל את הקשית.

בקבוקים שמתאימים מגילאי 6 חודשים (קשית עגול, צרה שאינה מכילה שסתום) - הבקבוק מתאים לידיים הקטנות של התינוק ומאפשר אחיזה עצמאית. בנוסף, המשקולת שקיימת בתחתית הבקבוק מאפשרת שתיה נוחה בכל מנח אליו מטה התינוק את הבקבוק. קיים ב-3 צבעים. תוכלו להנות מהנחה ברכישה עם הקופון NWLKSP.


אופציה נוספת שגם לה יש קשית קצרה, עגולה וללא שסתום, זה הבקבוק של הייגן, למעשה הבקבוק עם הקשית. אם יש לכן בקבוקים קודמים של הייגן ההמלצה להתחיל את התרגול עם התינוק עם בקבוק של 150 מ״ל (וכן אתן פשוט מקצרות את הקשית עצמאית). הסיבה להתחלת התרגול מבקבוק קטן יותר, הוא במטרה לייצר כניסה של המים במהירות לקשית ולתוך פיו של התינוק - כדי שיקבל תגמול על העבודה שהשקיע.

את הבקבוק של הייגן תוכלו למצוא באתר של הייגן (תוכלו להנות מהנחה עם הקופון CNWL10) בעת הרכישה - באתר תוכלו למצוא גם את מכסה הקשית שמתלבש על כלל המיכלים של הייגן, ומה שנוח, שנוכל להתקדם בגודל המיכל ככל שהילד גדל.

כאשר אנחנו מתקדמים והילד זקוק לבקבוק גדול יותר, נרצה לשמר עדיין את הקשית הצרה ברוב המקרים, כדי לשמור על אותה הפעולה שמקדמת אותנו מבחינת תפעול שרירי הפה, ואופן שתיה בוגר יותר, כאשר הלשון איננה משתתפת בגריפת המים כמו שמתרחש בבקבוק פטמה. נגדיל את הבקבוק מבחינת הנפח:

אופציה 1: האופציה מתאימה לילדים שיכולים לשנות במנח שבו הם מחזיקים את הבקבוק מאונך אזור 18 חודשים ואילך. מתאים כבקבוק למסגרת.

אופציה 2: באופציה זו אנחנו משמרים את המשקולת שמאפשרת לילד להנות מהשתיה בכל מנח של הבקבוק, מתאים לילדים סביב גילאי 18-9 חודשים.

בהמשך, נוכל לגוון מידי פעם בשימוש בבקבוקים עם פיה רחבה כשהילד מעל גילאי שנתיים, כאשר גם כאן נחפש עדיים שהקשית תהיה מסיליקון, מכיוון שאינה מהווה סכנה אם הילד נופל בזמן השתיה (סיכון נמוך יותר לחבלה):



מבחינת כוס שתיה - רצוי להציג כוס סיליקון קטנה, גמישה שמאפשרת לתינוק אחיזה עצמאית ותרגול של שתיית הנוזל. רצוי להתחיל משייק למשל בכמות קטנה, מגילאי 6 חודשים ואילך, כיוון שקשה יותר ״לשלוט״ בזרימת המים וזה משהו שדורש מיומנות מצד התינוק.

נרצה כוס סיליקון כדי למנוע מצבים של פציעה גם במקרים בהם התינוק נושך את הכוס. סייעו לתינוק בתחילת הצגת השימוש בכוס הפתוחה.







***מקור התמונות מאתר KSP





















6,534 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page