חיסונים....כולנו מפחדים מהם מסיבות שונות, חוויות קודמות של תופעות לוואי אבל הם מהותיים וחשובים כי הם נותנים לילדים שלנו הגנה מפני מחלות שעלולות להסתיים בנכות או מוות.
לא פשוט להיות תינוק, לא להחליט על מה שקורה לך, להגיע עם אמא למרפאה ולקבל זריקה שכואבת בפני עצמה - לא לדעת מה קורה לגוף הקטן שלך ולמה כואב לך. לקחת תקופה להורדת החום (שלא טעימה), מתוקה מידי ואז להרגיש מעט הטבה בכאב וירידה במעלות החום.
חיסון בקסרו - נגד המנינגוקוק B - החיסון ניתן לרכישה בקופת החולים במחיר מסובסד וזאת בעקבות הוראה של משרד הבריאות להכניס את החיסון לשגרה.
למה לא בטיפת חלב? כי אין מספיק צוות שיעשה את כל החיסונים יחד עם חיסוני השיגרה, במילים פשוטות עומס יתר על המערכת.
מתי כדאי לחסן?
רצוי בנפרד מחיסוני השיגרה בגלל תופעות הלוואי שהעיקרית בהן היא חום.
אישית, החלטתי להתחיל את ההתחסנות בגיל 7 חודשים, בדיוק בין המנות השונות של חיסוני השיגרה.
המטרה לחסן בין גיל חודשיים לשנתיים, כאשר החיסון ניתן גם בגילאים מבוגרים יותר (כפי שמבוצע באירופה). עד גיל שנתיים מדובר בשלוש מנות: שתי הראשונות בהפרש של חודשיים ומנה שלישית אחרי חצי שנה מהמנה השניה.
ההגנה שמסופקת היא ל-3 שנים מחיסון הדחף (במינימום עפ״י מחקרים). חיידק המנינגוקוק כולל 13 זנים שגורמים לתחלואה בבני אדם, לזן הנפוץ בארץ שהוא B לא היה חיסון לאורך שנים, והוא זה שאחראי לכותרות בעיתון ״ילד נפטר מחיידק אלים״. איך הוא גורם לתמותה? כתוצאה מהסיבוך שהוא גורם לדלקת קרום המוח.
סיבוכים של השורדים כוללים סימנים נוירולוגים: חירשות, אפילפסיה, פיגור או שיתוק.
יש אנשים שהם נשאים של החיידק ולא סובלים ממחלה, העברה מתרחשת ע״י רסיסי רוק מאדם נשא או חולה.
תופעות הלוואי הנפוצות של החיסון הן חום גבוה, כאבים באזור ההזרקה - אודם, נפיחות ותחושה של אזור קשה בירך (יכולה להיות העדפה של התינוק שלא להזיז את הרגל בעקבות התחושה ואף היו מקרים של גרירת רגל בגלל שכואב)
הסימנים חולפים בדרך כלל עד 72 שעות.
מהחוויה האישית במנה הראשונה ושל חברות שעשו את החיסון - הקשיון של אזור ההזרקה והנפיחות חלפו אחרי כשבוע וחצי עד שבועיים. אחת החברות דיווחה על גרירת רגל במשך שבוע ימים.
חשוב להגן על הקטנים שלנו, הדרך לא פשוטה והתופעות לא נעימות.
Comments