זה נראה לנו הכי פשוט בעולם, נפתח את המשאבה, נחבר את החלקים, נניח על השדיים ואז הופ כמו קסם, החלב יתחיל לזלוג לתוך הבקבוקים או השקיות שבחרנו לשאוב לתוכם. כמה קשה זה כבר יכול להיות, לא?!
מסתבר שזה לא כזה פשוט, לא רק שהחלקים שמגיעים במארז של המשאבה רבים ומורכבים, ישנה חשיבות להתאים את החלקים במדוייק אלייך - השואבת, כדי לקבל את האפקט הרצוי, שאיבת חלב אם בכמות מספקת עבור התינוק, ללא פגיעה ברקמת השד או פיעה של הפטמות שלך. בבלג הקודם בנושא, כתבתי על החלקים השונים של המשאבה ועל התפקיד שלהם במהלך שאיבת חלב אם.
הפעם אתייחס לנושא חשוב במיוחד, שלא רבות מכירות - וזה התאמה של גודל הקונוס (החלק שמתיישב על השד במהלך השאיבה), אלייך - השואבתצ, ויותר נכון אל הפטמות שלך. כאשר במארז מגיעים לרוב חלקים סטנדרטים בגודל של 25 מ״מ וולעיתים גודל נוסף, שלא מתאימים לרוב הנשים באוכלוסייה.
אז מהו החלק הזה - הקונוס (החצוצרה) של המשאבת חלב?
הקנוס (החצוצרה) זהו החלק שבא במגע ישיר עם השד והפטמה, בזמן השאיבה. למעשה התפקיד שלו לייצר את האיטום על השד, והוא מעוצב בצורה של משפך. החלק הזה חיוני ביותר במהלך השאיבה, כיוון שלתוכו נשאבת הפטמה שלך (כן, רק הפטמה, ולא חלקים מהעטרה או מהשד, ועל זה בהמשך), ולמעשה הוא מסייע בהוצאת החלב מהשד שלך באופן אפקטיבי.
לקונוסים קיימים מספר גדלים, זה משתנה מחברה לחברה, ולמעשה הגודל שהחברה מציינת משפיע על קוטר הצר ביותר בחלק של הקונוס שלמעשה הוא התעלה שאליו נכנסת הפטמה שלך. הקונוסים קיימים גם מחומרים שונים, בהתאם לחברה שבה את בוחרת לרכוש את המשאבה: פלסטיק / סיליקון ועוד. כאשר ההרכב של הקונוס משפיע על נוחות השאיבה, והאטימה שמתקבלת על השד. ככל שההתאמה טובה יותר, כך תפוקת החלב תיהיה גבוהה יותר כיוון שהשאיבה תיהיה הכי יעילה עבורך.
קיימות אופציות רכישה מגוונות של קונוסים שונים, לעיתים, ניתן למצוא קונוסים של חברה שמייצרת אותם במיוחד, ללא הקשר לחברת משאבה ספציפית, אבל, מתאימים ועושים את העבודה (במקרים רבים, אין לחברה המקורית את מגוון הגדלים שהשואבות זקוקות להם, ולכן יש אופציות נוספות לבצע התאמה).
כיצד תדעי לאתר את הגודל המתאים עבורך?
תאמיני או לא, התהליך של מציאת קונוס מתאים יכול לקחת קצת זמן, ודורש לפעמים בדיקה של מספר גדלים עד להתאמה המושלמת עבורך. בדיוק כמו שקורה גם בדברים אחרים. כדאי תמיד לבדוק מראש את הגדלים הקיימים בחברה שבה את מתכוונת לרכוש את המשאבה, כדי שתוכלי לעשות התאמות בהמשך, ולא תתקעי במצב שאין מדד שמתאים עבורך. כאשר את המדידה מבצעים על הפטמה, עם סרגל רגיל או מטר שיש בבית. המטרה להתייחס לרוחב הפטמה בלבד, במילימטרים.
זכרי, החלק הכי צר בקונוס למעשה מהווה את הקוטר של הפטמה שלך, ולא העטרה או חלק אחר בשד. המטרה שלך להתאים את הקונוס לרוחב הפטמה בלבד, כאשר למדד שאת מודדת, צריך להוסיף כ-4 מ״מ בדרך כלל. הסיבה שהפטמה מתרחבת בזמן השאיבה, כאשר מופעל עליה הלחת של המשאבה, ולכן, נרצה להימנע מחיכוך של הפטמה בקונוס מה שעלול להוביל לפציעה.
המטרה למדוד את הבסיס של הפטמה, ולא הקצה (קורה לפעמים), כיוון שזה יתן את המידע האמין ביותר עבור הגודל המתאים עבורך.
אם הקונוס לא מתאים, זה יכול לגרום להפחתה בכמויות החלב (כיוון שלא תשאבי את המקסימום שאת יכולה), יכול להוביל לפציעות וזיהומים (דלקות של חסימת צינוריות).
גם אם ביצעת את המדידה באופן מושלם, תוכלי לדעת את ההתאמה הסופית רק במהלך הניסיון הראשוני של השאיבה. מה הם הסימנים שהקונוס שבחרת בו נכון עבורך:
הפטמה שלך נמצאת במרכז הקונוס
הפטמה שלך אינה משטפשפת בצדדים של הקונוס
מעט מהעטרה נמשך פנימה (בהתאמה טובה כמעט ואין כניסה של חלק מהעטרה)
מצד שני, מה הסימנים שמחשידים להתאמה לקויה?
את חווה כאבים במהלך השאיבה ולאחר סיום השאיבה
את יכולה להבחין שהפטמה שלך משנה צבע (בהירה), סדוקה או פצועה
משאבה שעובדת באופן אופטימלי, למעשה מייצרת עבודה דומה למה שקורה בפה התינוק, כאשר הפטמה שלך נעה קדימה ואחורה בתוך המשפך בזמן עבודת המשאבה. כאשר הפטמה אינה יכולה לעשות את התנועה באופן חופשי, מתחילות הפציעות, והכאב שלך בחווית השאיבה הולך ומחריף עם הזמן.
לפני שאת מפעילה את המשאבה, תתרשמי תחילה מבחירת גודל הקונוס במצב שהמשאבה לא עובדת, כדי להימנע מפציעה.
זכרי שהשד אינו סטטי, הוא משתנה בגודל שלו בתקופת ההריון ולאחר הלידה. כדאי לחזור על המדידה וההתאמה כל חודש בתקופת השאיבה (וולפני שאת מתחברת למשאבה בכל פעם מחדש). חשוב גם לדעת, שיכולים להיות שני מדדים שונים, מחינת הפטמה הימנית והשמאלית.
למה כל כך חשוב להתאים את גודל הקונוס לפטמה?
חשוב שיהיה לך את הקונוס הנכון עבורך, כדי שהפטמה שלך לא תשטפשף או תיפגע בדרכים אחרות, כיוון שנזק לפטות יכול לגרום לפציעות מורכבות אשר נמשכות לאורך זמן ופוגמות בחווית השאיבה או ההנקה שלך.
בנוסף לכאבים בשד ובפטמות, שימוש בקונוס משאבה שלא בגודל המתאים משפיע על כמויות החלב הנשאבות, וגורם לירידה בתפוקת החלב שלך עם השימוש המתמשך.
כאשר הקונוס גדול מידי, חלק מהעטרה נדחס לתוך המשפך ובכך נוצר מצב שיש חסימה של חלק מצינוריות החלב, מה שיכול להוביל לחסימות חזרות.
אם את לא בטוחה במדידה שביצעת או רוצה התאמה אישית, מוזמת לפנות לייעוץ ממוקד בדיוק לכך ואשמח לסייע לך.
Comments