היתרונות של תנוחת הכריעה בלידה
בעשורים האחרונים הרפואה המודרנית התעלמה מאחת התנוחות היעילות ביותר ללידה: כריעה. היתרונות של כריעה ידועים זה מאות שנים בקרב תרבויות ברחבי העולם. עם זאת, העיסוק הרפואי המערבי הנוכחי נוטה להעדיף תנוחות לידה המועילות מבחינת המיילדים ולא היולדת. למשל תנוחת שכיבה או שכיבה למחצה הנוחה עבור לידות מכשירניות, כמו וואקום. קל יותר לתת תרופות כמו אפידורל ליולדת בזמן שכיבה בגלל חוסר התחושה ברגליים.
יתרונות
בנסיבות הנכונות, כריעה יכולה להציע יתרונות רבים ליולדת, הכוללים:
קיצור השלב השני של הלידה (שלב הלחיצות)
צמצום הצורך בהתערבויות כמו שימוש בוואקום
צמצום הצורך באפיזיוטומיה
קיצור עומק תעלת הלידה
לחיצות בכיוון כוח הכובד המסייע בירידת התינוק
הגדלת קוטר האגן
הכנה
היתרונות של התנוחה נובעים מהאופן שבו מוטה הרחם והאגן קדימה, ומאפשר לתינוק להתברג בקלות באגן. תנוחת הכריעה מעודדת ומחזקת את עוצמת ההתכווצויות של הצירים, ובמקביל מקלה על הלחץ בגב. זה עשוי גם להפחית את הצורך באפיזיוטומיה, שכן כריעה עוזרת להירגע ולמתוח את שריר רצפת האגן.
חלק מהנשים משתמשות בכריעה במהלך הלידה ואילו אחרות שומרות על תנוחת כריעה לשעת הלידה בפועל. רצוי ומומלץ להתייעץ עם המיילדת על האפשרות לביצוע התנוחה. ניתן להיעזר בביצוע התנוחה בבן הזוג או במיטה ואף בכדור פיזיו הנתמך בקיר.
מתי התנוחה אינה מומלצת לשימוש
שום טכניקת לידה אינה מושלמת ואינה מתאימה עבור כל יולדת ובכל סיטואציה. כריעה עדיפה בדרך כלל בשלבי הלידה האחרונים, לעומת ההתחלה. לעיתים, תנוחת התינוק אינה מיטבית לביצוע התנוחה. אם קיבלת אפידורל, כריעה אינה בטיחותית לביצוע.
הלידה וצירי הלחץ כרוכים בתנועה של היולדת. כריעה היא אסטרטגיה אחת שעוזרת לעודד לידה טבעית ולקדם את יציאת התינוק. בסופו של דבר, הקשבה לעצות המיילדת שלך תגן בצורה הטובה ביותר עלייך ועל תינוקך לאורך כל הלידה. תכנון קדימה הוא חשוב, אך גם גמישות חשובה במקרים שתוכנית הלידה משתנה. כדאי להיות מוכנה לשינויים לפי המצב בשטח.
מקורות
Lawrence A, Lewis L, Hofmeyr GJ, Styles C. Maternal positions and mobility during first stage labour. Cochrane Database Syst Rev. 2013;(8):CD003934. doi:10.1002/14651858.CD003934.pub3
Gupta JK, Hofmeyr GJ, Shehmar M. Position in the second stage of labour for women without epidural anaesthesia. Cochrane Database Syst Rev. 2012;(5):CD002006. doi:10.1002/14651858.CD002006.pub3
Comments