אחד הנושאים שתמיד עולה בשיח עם הורים טריים, הוא נושא היציאות של התינוק. אני לא יודעת אם אפשר לכמת יומית, את כמות הפעמים שהנושא עולה בשיחה בין אימהות - אני צודקת? ולגמרי דיון סוער של ״כמה פעמים הייתה יציאה? מה צבע היציאה? והמרקם שלה?״. לא סתם זה חשוב, המדד הזה נותן לנו אינפורמציה על התפקוד של מערכת העיכול ושהתינוק מקבל מספיק חלב אם דרך ההנקה.
אז היום בחרתי במחקר, ויש כמויות של מחקרים בנושא, ואתמקד ביונקים בלעדיים מגיל 0-4 חודשים, הרפרנס שלי הפעם:
Tehuteru, E.S. et al.(2004). Bowel habits of exclusively breastfed 0-4 month old babies, Paediatrica Indonesiana, 44, 138-142.
מבחינת המרקם של הצואה, ב-4 היממות הראשונות כאשר עוד נצפה המקוניום (הצואה הראשונית שהתינוק משחרר לאחר הלידה), המרקם היה רך. עד 14 יום מהלידה, בקרב 18% מהתינוקות נצפתה צואה מימית, כאשר בקרב שאר התינוקות הייתה רכה.
בין 113-15 ימים לאחר לידה, כמות התינוקות שהצואה הייתה מימית עדיין עמד על 30% (זאת אומרת, יותר תינוקות עשו יציאה מימית מבעבר).
החל מיום 114-120 לאחר הלידה לכל הילדים הייתה צואה רכה.
מבחינת הצבע של הצואה: ב-24 שעות הראשונות לכל התינוקות הייתה צואה שחורה (כהה) שזה המקוניום. בקרב 3% מהילדים ראו שינוי ביממה השניה לחיים לצבע חרדלי, שזה אומר כי 3% מהילדים הפרישו מקוניום לאורך היממה הראשונה לחיים בלבד.
23% מהילדים הפרישו צואה מקוניאלית ביממה השלישית לחיים (שחורה/כהה). ביממה ה-4 לחיים לכל התינוקות הייתה צואה חרדלית.
מקווה שזה יעשה לכן סדר בנושא היציאות של התינוק היונק.
Comments