סביר להניח, שעד עכשיו למדתם להכיר את סוגי הבכי השונים שיש לתינוק שלכם. אתם יכולים להבחין בין בכי של רעב, לבין בכי של חיתול רטוב, בכי של תשומת לב ורצון לחיבוק.
לפעמים בכי מלווה בתנועות גוף, הכולחות גם תנועה של הקשתת הגב. תנועת הקשתת הגב שכיחה אצל תינוקות. תינוקות מקשיתים את גבם מסיבות רבות.
במקרים מסוימים, גב מוקשת יחד עם תסמינים אחרים יכולים לאותת על מצב בריאותי. אבל אם התינוק שלכם מקמר את גבו ללא שום תסמינים אחרים, רוב הסיכויים שהם פשוט אוהבים יוגה. בכל מצב שאתם לא בטוחים אם התנועה תקינה, כדאי לדווח על הפעולה לרופא הילדים.
אז מה הן הסיבות האפשרויות להקשתת הגב בקרב תינוקות?
1. גזים -
תופעה נפוצה (ומוכרת היטב להורים טריים), גזים יכולים להיות נפוצים במערכת העיכול המבשילה של התינוק. יש תינוקות שהתופעה נמשכת ימים או שבועות, לעיתים, הרופא יתייחס לתופעה כקוליק (התקפים כואבים שחוזרים לאורך זמן ממושך). בדרך כלל, רוב התינוקות יפסיקו להראות תסמינים בגיל 4 חודשים.
בזמן הכאב, התינוק יכול להקשית את הגב שלו, במטרה להקל על הכאב. בזמן ההקשתה יש מתיחה קלה של האזור, מה שמפחית את המתח ומאפשר לתינוק הקלה של הכאב. יתכן שתבחינו כי התינוק שלכם מקמר את גבו לאחר ההאכלה, כאשר הוא מנסה לעשות קקי, ואפילו בשכיבה.
2. ריפלוקס -
ריפלוקס (מזון שעולה מהקיבה אל הוושט) בגלל חוסר בשלות של הסוגר בין הקיבה לוושט, שכיח בקרב התינוקות, מגיל לידה ועד גיל שנה וחצי (כאשר את השיפור המשמעותי מתחילים לראות עד גיל שנה, עקב הבשלה של השריר בסוגר).
כאשר אצל פגים התופעה נפוצה יותר.
לעיתים, הריפלוקס מלווה בפליטה חיצונית של התוכן, יחד עם הקשתה של הגב בזמן הפעולה.
בדומה לתינוקות שיש להם כאבי בטן, תינוק שחווה ריפלוקס עשוי להקשית את הגב כדי להקל על התחושה. התופעה יכולה לחוות את האכלה או הנקה או להתרחש אחריה, בזמן שכיבה או שינה.
3. שפת גוף (כלי תקשורת) -
לפעמים התינוק שלך עלול לבצע את התנועה של ההקשתה של הגב כאשר הוא לא מעוניין שיאחזו בו או שהוא מסרב לאכול. הקשתה שכזו יכולה לגרום לכם להניח את התינוק או לשנות את המנח (לעיתים כואב להם משהו, ושינוי המנח מפסיק את התחושה של הכאב).
יש תינוקות שיש להם שרירי גב חזקים וזו עשויה להיות הדרך הקלה ביותר - מלבד בכי - להעביר לכם מסר על הרצון שלהם (מכירים את זה שאתם רוצים לחבק והילד מנסה לברוח ע״י ביצוע התנועה?!).
4. רפלקס הבהלה -
לרוב התינוקות יש רפלקס בהלה (נקרא גם רפלקס מורו) כאשר הם שומעים רעש פתאומי או חזק. זה יכול לקרות גם אם הם מרגישים שהם נופלים או אם מבצעים תנועה פתאומית.
כאשר התינוק נבהל, הרפלקס גורם לו ליישר את רגליו ולשלוח את ידיו לאחור בפריסה. במהלך התנועה ראשם עלול גם ״להיזרק״ לאחור, מה שגורם להם הקשתה בגב. רפלקס מורו קיים עד אזור חודשיים וחולף בדרך כלל עד גיל 4 חודשים.
5. ניסיון התהפכות -
בזמן בטן התינוק מחזק את שרירי הגב והצוואר שלו. הוא לומד לשלוט על הראש, ולהרים אותו היטב.
התינוק יכול להקשית את הגב בזמן השכיבה על הבטן או על הצד כדי לחקור תנוחה חדשה, בניסיון לייצר תנועה, במיוחד תרגול של התהפכות.
Comments