השלב הזה של ההכנה של התיק לחדר הלידה, הוא השלב שכנראה יש תובנה שהלידה אכן מתקרבת, תמיד ביקשתי מהמטופלות שלי בתור אחות ליווי הריון להתחיל את אריזת התיק בשבוע ה-35 להריון ואילך כדי להיות מוכנות למקרים שהלידה תפתיע וגם - במהלך השבועות האחרונים כל המשימות הופכות להיות הרבה יותר מורכבות עם הבטן של החודש התשיעי ותלכס, יש פחות כוחות להתעסק עם הדברים בייחוד לאימהות שזו כבר לא הלידה הראשונה שלהן, מה שבהחלט יכול להניע את האריזה לרגעים האחרונים.
אני אוהבת צ׳ק ליסטים, אני חושבת שבכל הזדמנות שאפשר, כדאי שיהיה משהו כתוב ומאורגן שאני יכולה לסמוך עליו ולמעשה לא לשכוח שום דבר - הכנתי צ׳ק ליסט כזה לעצמי, והוא קיים להורדה חופשית בדפי המידע באתר, קיימים בנוסף דפי מידע מועילים שיעשו לך סדר בהכנות לקראת לידה, במידה וזו הפעם הראשונה, כיוון שהשוק מוצף ולפעמים הורים טריים מתבלבלים מהשפע ופונים לרכישות מיותרות.
בתור אחות מוסמכת, שהתחילה את המסע המקצועי שלה אי שם בשנת 2009, ואמא לשלושה ילדים מתוקים, שהכינה לא פעם את התיק שלה לחדר הלידה והאשפוז, פעמיים ללידה רגילה ופעם אחת לקיסרי אלקטיבי, למדתי לא מעט על מה באמת חשוב להביא, ואני חושבת שמלידה ללידה השתדרגו הכלים המקצועיים והאישיים שלי להתמודדות עם המצבים השונים לאחר הלידה - כדי להקל על האישה היולדת, ולתת חוויה הרבה יותר חיובית ונוחה במסגרת האשפוז והחזרה לבית.
אתייחס למגוון הדברים שאת יכולה לבחור לארוז בתיק ואת המהות של הציוד (אני לא אוהבת להמליץ על משהו בלי להסביר את הרציונל שעומד מאחורי ההמלצה, הרי שהשימוש והתועלת הם בעלי המשמעות הגדולה), בנוסף, תמיד עולות השאלות כיצד להשתמש בהמלצות השונות אז הולכת להרחיב על הכל! שווה לעבור על כל הציוד ולבחור את מה שרלוונטי. אנסה לתת קישורים מאמזון (כי הפריטים לא כולם קיימים בארץ וחלק אכן שווה להזמין מחו״ל) וקישורים לKSP כאשר במקרה זה קיים קוד הטבה NWLKSP.
בואי נתחיל לארוז:
לפני הכל במידה וטרם שריינת טנס - זה הזמן לחלוטין, הדבר הראשון שהיה עליי מהרגע שהתחילו הצירים בבית, והכלי הטוב ביותר להתמודדות עם הצירים בבית, בנסיעה ובחדר הלידה- גם אם תבחרי לקחת אפידורל, עד לאותו רגע את רוצה לתפקד :). את הטנס של ELLE תוכלי למצוא באתר צירים, ספציפית ממליצה עליו מניסיון ואני יכולה להשוות לטנסים אחרים בשוק. מצרפת סרטון שהכנתי בנושא. קוד הטבה לאתר NWL.
בגדים עבור האמא:
כשהמדובר בבגדים לאחר הלידה, נוחות היא המפתח. כדאי גם להוסיף סט בגדים נוסף למקרה שתישארי זמן ממושך מהצפוי (למשל, לאחר ניתוח קיסרי). קחי איתך בגדים שקל ללבוש אותם ולהוריד. במקרים של לידה קיסרית, השתמשי בתחילה בכותונת בית חולים, לא פשוט לשים מכנסיים בימים הראשונים (להתכופף זה הדבר האחרון שיתחשק לך בגלל הכאבים).
פיג'מה נוחה שמתאימה להנקה או חלוק: משהו שיעזור לך במגע עור לעור עם התינוק. חלוק יכול להיות פריט שימושי אם באים מבקרים כדי שתוכלי להרגיש בנוח, להסתובב ולהניק את התינוק כאשר את יכולה להיות ״מכוסה״.
חזיות הנקה: אני אוהבת לארוז שני סוגים – חזייה רכה לזמן שהשדיים נפוחים ורגישים, וחזיית שאיבה שמאפשרת שאיבה דו״צ ללא צורך בהחזקת האוגנים / הקונוסים של המשאבה כך שהידיים חופשיות במידה ותצטרכי לבצע שאיבות לאחר הלידה, במקרה של סיבוכים ועוד.
חזיות סטראצ׳ נוחות מאמזון - חזיית שאיבה מאמזון - אוהבת את הרכות של החזייה הזו, והיכולת שלה להתאים את עצמה לגודל השד בשינויים השונים לאחר הלידה.
חזיות הנקה נוחות מאתר בארץ - אלפא מאמ - קוד הטבה NWL.
בגדי יציאה הביתה: טייץ גבוה שנותן אקסטרה תמיכה לבטן, אחרי הלידה הבטן ההריונית לא נעלמת, תהליך התכווצות הרחם והשינויים השונים שעוברים על הגוף לוקחים זמן ולכן תצטרכי את התמיכה, בייחוד במצבים של ניתוח קיסרי. חולצה ידידותית להנקה, כמו של מותג Smallshow.
כפכפים רצוי עם רצועה עליונה ולא בין האצבעות, כתוצאה מהבצקות ברגליים לאחר הלידה, שצפויה להיות יותר משמעותית מתקופת ההריון, רצועות נפרדות יכולות להפעיל לחץ. הביאי נעליי בית לימים הראשונים, יהיה לך משמעותית הרבה יותר נוח להתנייד בלי לחץ על כפות הרגליים. ואם כבר נגענו בנושא הבצקות ברגליים - אפשר לחלוטין להשפיע על התמונה עם גרביי לחץ לאחר הלידה, בייחוד במצבים של ורידים בולטים ניתוח קיסרי. גרביי הלחץ משפרים את הסרקולציה (תנועה) של הדם וניקוז יעיל יותר של הלימפה. שימוש בזמן התניידות.
פריטים אופציונליים, אך מועילים 💡
עכשיו, אעבור להמלצות שמשנות את החוויה לאחר לידה מבחינת כאבים / נוחות ועוד.
שימוש בתחתונים חד פעמיים סופגים - ביממות הראשונות לאחר הלידה הדימום מאסיבי ומאוד נוח להתנייד עם התחתונים החד פעמיים לאחר לידה, שגם נותנים תמיכה לאזור הבטן וגם מאפשרים התניידות קלה וספיגה מכל האזורים ללא זליגה של הדימום החוצה. בארץ יש את חברת קוטקס (חשוב לקחת את המידה שלך, תאמיני לי :)), מצרפת לך גם אופציה מאמזון. כמובן, שיש גם אופציה שאני אוהבת בiherb מוצרים של החברה הזו מצויינים, רגע הפסקה מהתחתונים - במעבר חד לבעיה אחר שקיימת לאחר הלידה וגם תכלס בהריון - יש להם ג׳ל לגרד / עקצוצים וליובש באזור הנרתיק ואת התחתון הסופג לאחר לידה.
בקבוק פרי הפוך: בקבוק פרי (לינק למוצר מהארץ - אתר צירים, עם הקוד NWLP) הוא ה-פריט לאחר הלידה ובכלל מלווה אותך גם בבית, הנוחות של השימוש בזמן השטיפה לאחר הביקור בשירותים, והיכולת להכניס לבקבוק מים חמימים יחד עם מעט מהתרסיס שאני ממליצה עליו לאחר לידה - שמקל על הכאבים ומונע זיהומים, משנה את כל החוויה לאחר הלידה. את התרסיס תוכלי למצוא כאן, קוד הטבה AHA7011. התרסיס יכול לשמש אותך ישירות לאזור הפרינאום, בייחוד אם יש קרעים או תפרים.
טיפול לטחורים:
בין אם הטחורים היו כבר בתקופת ההריון כתוצאה מהלחץ של הרחם על האזור או הופיעו לאחר הלידה בעקבות הלחיצות, זה הזמן להתמודד איתם באופן שיאפשר לך חוויה נעימה יותר לאחר הלידה, במיוחד בישיבה ממושכת עם התינוק בהנקה / בהאכלה מהבקבוק.
משחת הטחורים הטובה ביותר שמצאתי אחרי שניסיתי המון משחות בשוק - היא גם מקלה על האי נוחות, הכאבים והגרד וגם מסייעת להתכווצות של הטחורים - אין הגבלה בשימוש, להניח על המקום כמה שיותר פעמים ביממה, רצוי אחרי כל ביקור בשירותים (טיפ ממני בנוסף - שמרי אותה במקרר!). תוכלי להשיג אותה כאן, קוד הטבה AHA7011.
מגבונים לניגוב לאחר היציאות - שעזרו לי מאוד להתמודד עם הרגישות המקומית - של חברת HONEYPOT, יש להם גם פדים מעולים לאחר הלידה, למי שלא מעוניינת להתשמש בתחתונים החד פעמיים, הפדים שלהם מכילים שמנים אתריים, מנטה למשל, שנותנים תחושה לאזור הואגינה כאילו מישהו עושה שם ״פווווווו״, ממליצה להתיז עליהם מעט מים לשים במקפיא ואז להנות מהתחושה.
ההמלצה שלי בצילום אותנטי מחדר השירותים ביולדות:
פד קירור מקומי לאזור הטחורים - משמשים אותך גם לריפוד התחבושת או התחתון, מעולים גם לבצקת המקומית באזור הפרינאום ובכלל בכל האזור הוגינלי, מרגיעים את הכאבים (גם אותם רצוי לשים במקרר בבית).
כאן יש לי שתי המלצות, שתיהן עם רכיבים זהים והסיבה ששמה את שתיהן וגם מחזיקה אותם קבוע בבית, בגלל המלאי, תלוי מה נמצא :). אופציה א׳, אופציה ב׳. במידה ואין במלאי בiherb משאירה גם לינקים לאמזון: אופציה א׳, אופציה ב׳.
הפריט האחרון, גלגל ההצלה לטוסיק בזמן הישיבה - הכרית.
תחבושות קירור: תחבושות Frida Mom שינו לי את החיים לאחר הלידה, הן חד פעמיות, מתקררות באופן מידי על ידי הפעלת לחץ עליהן. בבית, אני תמיד שומרת את התחבושות של Lansinoh במקפיא לשימוש חוזר, הן שימושיות גם אחרי לכל החבלות של הילדים.
משחת פטמות: לרוב יסופק לנולין, אבל אני מעדיפה להביא משחה טבעית כמו Motherlove ומשחה נוספת, שהרכיבים של שתיהן טבעיים ללא לנולין וזה חשוב, למי שיש אלרגיה לרכיב (במחקרים אחרונים בשנים האחרונות הוגדר כאלרגן). שתי ההמלצות מעולות והסיבה שהוספתי את שתיהן- שוב ענייני מלאי.
כרית הנקה: כאן הניסיון שלי עם כל סוגי הכיות בשוק, הנחית אותי על הכרית הכי נוחה שאני מחזיקה גם בקליניקה וגם בסדנאות והמפגשים באופן קבוע. הסיבה מאוד פשוטה, הכרית דחוסה מאוד ונשארת ככזו לאורך שנים, יש אפשרות לנקות בקלות את הציפית בכביסה, והיא נוחה וקטנה יחסית לאחרות - חשוב להתניידות. מאמסיטה - יש לכן גם הטבה באתר עם קוד NWL.
מתכננת להניק / לא בטוחה - משאבה ידנית תהיה שימושית בכל מקרה, ולמה? מצויינת להתמודדות עם הגודש, לשאיבה להקלה או התחלה של שאיבות במידה ותהיה בעיה בהתחברות. אני ממליצה על הידנית של חברת הייגן - ארגונומית נוחה לתפעול, וטווח התנועה מאפשר דיוק לצרכי השואבת. תוכלי להשיג אותה באתר הייגן עם הקוד CNWL10. לא פחות מהמשאבה עצמה חשוב לדעת לתפעל אותה נכון - תוכלי לראות כיצד בסרטון.
לאחר החזרה הביתה, בתקופת ההנקה אבל לא רק, בעקבות השינויים בהורמונים, במיוחד הורמון האסטרוגן - חלק מהנשים עלולות לחוות גרד / עקצוץ או יובש באזור הואגינלי. לכך יש משחה מעולה שאינה מכילה הורמונים שניתן להשיג כאן.
ניתן להשתמש במשחה בתקופת ההריון / ההנקה ללא הגבלה. ההקלה כמעט מידית במריחה. אפשרי להשתמש לאחר קיום יחסים להקלה בתקופה הראשונית ל״חזרה לשגרה״.
דברים חיוניים לתינוק 👶
לתינוקות אין הרבה דרישות בזמן שהותם בבית החולים! לרוב בתי החולים יהיו את הבסיסים כמו חיתולים, מגבונים, שמיכות וסבונים. הנה מה שאני ממליצה לארוז:
בגדי יציאה הביתה: אוברול פשוט עם רגליות זה תמיד טוב. אני אוהבת שיש לי שני סטים, בכל מקרה ההמלצה לצאת בשתי שכבות. כאשר מדובר בקיץ, מספיק שתי שכבות עליונות ומכנס אחד. אנחנו לא רוצות לבשל את התינוק :).
שמיכות עיטוף: אני אוהבת להביא שתי שמיכות רכות משלי. רק שתדעי שכל מה שקשור לטקסטיל, ומניסיון של שנים וכביסות מרובות אין על האיכות של נינו - מצרפת לינק להכל! המוג פשוט מעולה.
מוצץ: אם את מתכננת להשתמש, כדאי להביא אחד משלך שעונה לדרישות, שמאפשרות מנח של הלשון באופן תקין בחלל הפה, הערת שוליים - במקרים בהם החלטת להניק, רצוי לדחות את השימוש עד שבועיים מהלידה כדי לייצב את ההנקה והתחברות לשד והכרות סימני הרעב של התינוק.
מוצרי טיפוח לאמא 🧴
ארזי את מה שאת יודעת שיגרום לך להרגיש במיטבך:
אביזרי שיער: גומיות, קשתות וסיכות כדי לשמור על השיער מסודר.
סבון פנים ומוצרי טיפוח לעור: קצת טיפוח יכול לעשות הבדל גדול, למי שאוהבת.
מברשת שיניים ומשחה: הכרחי לשמירה על רעננות.
קחי איתך בלאם לשפתיים! היובש בשפתיים אמיתי לחלוטין!
מוצרי מקלחת: שמפו, וסבון גוף.
מה שחשוב זה מה שמתאים לך!
ארזי לפי הצרכים והמצב שלך. הרשימה נועדה לתת לך התחלה טובה, וכמובן המלצות של ציוד שהשתמשתי בו בעבר וסייע לי וגם למטופלות ועוקבות רבות לאחר הלידה, כדי שתוכלי להרגיש יותר מוכנה ולהתמקד במה שבאמת חשוב.
מוזמנת אם טרם לעקוב אחריי באינסטגרם @nursewithlove.
את הולכת לעשות עבודה מדהימה, אמא! ❤️
Comments