top of page
תמונת הסופר/תאנה קוגן

סימפטומים הקשורים בתהליך בקיעת השיניים - על פי מחקרים


כאשר מתייחסים לנושא בקיעת השיניים קיימים לא מעט מיתוסים סביב הסימפטומים שהורים נוטים לשייך לתינוק בתקופה זו. הנושא נחקר רבות במחקרים וקיימת התייחסות רחבה אליו, גם מבחינת הצוותים הרפואיים, בין היתר של ה-AAP.


הסימפטומים שנמצאו מחקרית כקשורים בתקופת בקיעת השיניים, ויכולים ללוות את תהליך הבקיעה:

ריור - הגברה בכמות הריור ויציאה של רוק מחוץ לחלל הפה.

גירויים - הופעה של פריחה / גירוי באזור חלל הפה כתוצאה מהריור המוגבר. הרוק מכיל חתיכות קטנות של מזון (פורמולה / מוצקים) שעלולות לגרום לגירוי המקומי.

לעיסה - גובר הרצון ללעוס דברים (זמן מעולה לנשכנים).

כאבים בחניכיים - הכאב הוא בדרגה משתנה, בדרך כלל, נמוכה ולא תמיד קיים. יכול לקרות בגלל החיידקים של חלל הפה שנכנסים למרווחים החדשים שנוצרים בחניכיים בתהליך הבקיעה. בדרך כלל, התינוק פחות רגועה בתקופה הזו. אין מספיק כאב כדי לגרום לבכי (בכי - הוא לא סימפטום של בקיעת שיניים). לא כואב מספיק כדי לגרום להפרעות בשינה.


סימפטומים שאינם קשורים לתהליך בקיעת השיניים, חשוב לשים לב לסימפטומים אלה כי הם יכולים לאותת להורים על מצב אחר שמתחולל בגוף (מחלה ויראלית) ולכן, במקרים אלה יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה:

בקיעת שיניים איננה גורמת לשלשולים, חום, פריחת חיתולים או נזלת.

בקיעת שיניים לא גורמת לבכי מתמשך.

בקיעת שיניים לא פוגעת בפעילות מערכת החיסון - ולכן, לא גורמת לילד להיות חשוף יותר למחלות.

בקיעת שיניים לא גורמת לעליית חום גוף - שימו לב חום מעל 38 מעלות הוא בעקבות מחלה.

שתי הסיבות המרכזיות שאנחנו רואים עליה בתחלואה בגילאי 12-6 חודשים: יש ירידה בנוגדנים שעברו מהאמא לילד בתקופת השהות ברחם, והילד מתחיל להכניס הכל לפה.

בכי - יכול להיות סימן למשל לכאבי אוזניים או מחלה אחרת ולכן, במצבים של בכי מתמשך וחוזר רצוי לפנות לבדיקת רופא.


בדרך כלל, סימפטומים הקשורים בתהליך בקיעת השיניים יופיעו כ-4 ימים לפני בקיעת השן, ויכולים להמשך כשלושה ימים אחרי היציאה הראשונית של השן מהחניכיים. במחקר מצאו כי יכולה להיות ירידה בתאבון מבחינת החשיפה לאוכל מוצק, שפשופים באוזניים, עלייה מינורית של חום הגוף.




1,824 צפיות0 תגובות

コメント


bottom of page