לאחר הלידה גוף האישה עובר שינויים רבים. המהלך של ההחלמה לוקח כשנה עפ״י הספרות המקצועית, כאשר האישה עוברת שינויים בתקופה של ששת שבועות משכב הלידה, חצי שנה לאחר לידה ו-12 חודשים לאחר הלידה.
היום אגע בשינויים המתרחשים מיד עם הלידה וטיפים להתמודדות.
התכווצויות רחמיות - לאחר הלידה הרחם ממשיך להתכווץ במטרה לעצור את הדימום ולחזור לגודל שלפני ההריון (תהליך שלוקח בממוצע כ-6 שבועות).
בדרך כלל, נשים שזו אינן לידתן הראשונה חוות כאבים חזקים יותר והכאב מתחזק בזמן ההנקה של התינוק בגלל הורמון האוקסיטוצין (במהלך הימים הראשונים לאחר לידה).
חשוב ללכת בתכיפות להתפנות כדי להימנע משלפוחית שתן מלאה, שדוחקת את הרחם ויכולה להוביל להתכווצויות חזקות יותר.
ניתן להשתמש בכרית חימום בבטן התחתונה כדי להפחית את הכאבים ובתרופות נוגדות כאב, המותרות בזמן הנקה (אם את מניקה).
שכיבה על כרית או שמיכה שתומכת באזור של הבטן התחתונה יכולים לסייע להקלה בכאבים.
כאבים באזור הפרינאום - התמודדות עם כאבים אלה יכולה להתבצע בשילוב של תרופות נוגדות כאב ואמצעים לא תרופתיים מקומיים.
שימוש בבקבוק התזה (בידה) בזמן עשיית הצרכים יכולה לסייע להקלה על המצב - המים צריכים להיות חמימים. ניגוב ע״י טפיחות עדינות לייבוש המקום במיוחד באזור התפרים.
קירור המקום ע״י קרח / הרטבות מגנזיום / פדים קרים יכול לסייע ב24 השעות הראשונות, גורם להתכווצות כלי הדם במקום, להניח על המקום למשך כחצי שעה.
הכאב משתפר עם הזמן וחשוב לשים לב שפוחת - אם לא, לגשת לבדיקה רפואית ולשלול זיהום בתפרים או בעיה אחרת.
שימוש ברפידות TUCKS / רפידות המכילות שמן Witch hazel pads (IHerb) מסייעות בהקלה של הכאבים, מניחים על הפד ישירות ומצמידים למקום.
טחורים ועצירות - הלחיצות שהיולדת מפעילה בשלב השני של הלידה יכולות לגרום להופעתם של הטחורים, טראומה מקומית לאזור ובצקת אזורית.
אפשר לבצע אמבטיות ישיבה עם שמן לבנדר, שימוש במשחות לטחורים או קירור מקומי (שימו לב לא לבצע חימום וקירור כפעולה רודפת אלא בנפרד).
חשוב לקחת סיבים או מרככי צואה כדי להקל על היציאות הראשונות שיכולות לגרום לחוסר נוחות ואף כאב. שימו לב לשתות מים! כדי להימנע מעצירות.
היי, בנוגע לתפרים
שבוע אחרי לידה, מרגישה שהכאב ירד אך מרגישה חוסר נוחות קבוע בשיבה וקימה כאילו התפר נמתח בתנוחות מסויימות. יש מה לגשת לרופא?
תודה על