אני זוכרת את הפעם הראשונה שמטופלת לאחר לידה שאלה אותי את השאלה ״אנה תגידי, יש מצב שאחרי לידה הריח שלי ממש לא נעים? זה נורמאלי? אני מתקלחת שוב ושוב ופשוט לא מצליחה להבין מה קרה?״.
קודם כל, חשוב להבין שריח הגוף שלנו משתנה כל המזמן, גם בתקופת ההריון ומושפע מהשינויים ההורמונאליים שעוברים על הגוף שלנו. כיף נכון?
לאחר לידה נשים רבות שמות לב שיש להן ריח גוף חזק יותר ושונה ממה שהכירו קודם לכן. הריח לעיתים חריף יותר ולא רק בבית השחי. הדבר גורם לא פעם לדאגה - אבל אין סיבה לכך, מכיוון שמדובר בתהליך פיזיולוגי.
ריח גוף נוצר בגלל בקטריות (חיידקים) שנמצאים באופן טבעי על פני העור שלנו, שלמעשה מפרקים חומצות שומן בזיעה שלנו - מה שלמעשה יוצר את הריח שאנחנו מריחים (דרך אגב, לשים סודה בבית השחי עוזר להקטין את התופעה).
הזיעה שלנו מיוצרת ע״י הבלוטות האפוקריניות שנמצאות בבית השחי ובאזור המפשעה. הן מפרישות חומר יותר צמיג וכהה מן הזיעה (שמפרישות בלוטות אקריניות) אותו צורכים החיידקים ומפרקים.
נשים רבות חוות הזעה לילית אחרי הלידה (פינוי הנוזלים העודפים שהצטברו במהלך ההריון וגם במהלך הלידה - דרך העירוי), מה שמגביר את ריח הגוף.
באזור העטרה יש בלוטות מיוחדות (מונטגומרי) שמפרישות חומר שדומה בהרכב שלו למי השפיר - כך התינוק מזהה את אימו ויודע להתחבר לשד - אותו ריח שיש על הידיים שלו בזמן הלידה.
עניין הריח חשוב עבור החיבור של התינוק לאמא וחיבור האמא לתינוק, וביסוס ההנקה.
לעיתים לוקח שבועות או אף חודשים עד שהריח מתמתן. כאשר אישה חווה הזעות לילה לאחר לידה התהליך יכול לקחת יותר זמן.
מוכר לך? אני זוכרת שבפעם הראשונה חשבתי שמשהו התקלקל במקרר כשחזר לי חוש הריח 😹 ושום דאודורנט לא סייע לתופעה.
Comentarios