הצלחתם לזהות את עצמכם מבין הסיטואציות בשונות הקשורות למצבי הלחץ הנפוצים בתקופת התמודדות עם נושא השינה של הקטנים?
הורים רבים מוצאים את עצמם במצבי לחץ מנושא השינה של הקטנים, במיוחד בתקופת הניובורן - שינה מרגישה כמו נסיעה ברכבת הרים פרועה בהתחלה.
חלק מההורים מרגישים בלחץ כי התינוק ישן ״מעט מידי״ ואחרים מרגישים בלחץ כי התינוק ישן ״יותר מידי״ ויש לו פחות זמן ערות ופעילות.
עיקר התחושות שלנו בנושא נובעות מהמקום שאנחנו מפחדים לטעות.
טיפים להתמודדות עם המצב:
🔅מנסים להשכיב את התינוק לישון אבל הוא מראה התנגדות נחרצת - קחו הפסקה רגע מהניסיון. עשו פעילות רגועה יחד ונסו מאוחר יותר. ביום למחורת תדאגו להתחיל את ההרדמה במועד מוקדם יותר, לפני שהתינוק מגיע לעוררות או עייפות יתר.
🔅אם אתם מודאגים מתנוחת השינה המוזרה שלהם, תדעו שתינוקות רבים בוחרים תנוחות מגוונות ומשונות לשינה. כל עוד התינוק בחר בתנוחה עצמאית והגיע למנח לבד - דרכי האוויר שלו פנויות והוא נושם, הכל טוב.
🔅אם מתרחש אירוע חריג, והתינוק נרדם לאורך זמן ממושך מהרגיל, זה בסדר להיות מודאגים - פשוט תגשי לראות שהכל בסדר. קורה בתקופת הניובורן שהם עדיין מבלבלים בין היום ולילה ופותחים מרווחים ארוכים של מנוחה. זיכרו! ככל שהתינוק גדל ומתפתח הוא מאריך את זמני השינה והעירות בהתאמה.
🔅התינוק התעורר מהתנומה שלו לפני הזמן - נמנם 30-40 דקות ועשה מחזור שינה יחיד - בלי לחץ! המתינו רגע לפני מתן המענה ואולי הוא יישוב לישון עצמאית, במידה ואתם מעוניינים לסייע לו לחזור למחזור שינה נוסף - זה גם לגיטימי.
.
אז מה אתם אומרים הלחץ ירד קצת?! 😋
Comments