top of page

המלצות להריונית לפני לידה - כשאת מתכננת הנקה

עודכן: 31 במרץ

נתחיל במוצרי הבסיס שכדאי שיהיו לכל יולדת, בין אם היא מתכננת להפוך להיות אמא מניקה / שואבת.

אתחיל בהמלצה הקבועה שלי, להשתמש עוד בתקופת ההריון לריכוך הפטמה והעטרה בשמן קוקוס. כזה שרוכשים בסופר שמיועד לאכילה, מזוכך.

המטרה להגמיש את הפטמה, למנוע מצבים של יובש, ולמעשה, לשפר את החיבור לשד ולהפחית את רמת הכאב שהאישה חווה לאחר הלידה. כולן חוות מידה מסוימת של רגישות בפטמה לאחר הלידה בתחילת ההנקה - בדרך כלל, עד 10 ימים לאחר הלידה. זמן שלוקח לגוף להתרגל ליניקה של התינוק (10.3390/ijerph121012247).

עדיין, הכאב לא אמור להציק אחרי מספר דקות של התחברות ולאפשר לאמא הנקה בנוחות. אם הכאב לא סביר, ייתכן ויש בעיה בפיו של התינוק או בדרך החיבור לשד - וחשוב לפנות לייעוץ בהקדם כדי לא להגיע למצבים של פציעות.


אחד הכלים השימושיים הנוספים, שנמצאו מחקרית כיעילים בהפחתת הכאב הן פטמות כסף (למי שמעוניינת להרחיב בנושא - מחקר בנושא), שאותן ניתן להניח על הפטמות לאורך היממה, בין לבין, ללא צורך בניקוי של רקמת הפטמה או העטרה. מגנות על הפטמה, מבודדות אותה מהחיכוך בחזייה ושומרות על האזור לח - מה שמקדם החלמה + הפרשה של יוני כסף למיטת הפטמה (שנמצאו יעילים בטיפול בפצעים ואנטי-בקטריאליים).

קיימים מספר מוצרים בשוק, כאשר ההבדל באחוז הכסף או סגסוגת של מתכות אחרות במוצר, 99% כסף, הפטמה יותר קשיחה, אינה מתגמשת או מתעוותת עם הזמן.

99% ניתן למצוא בפטמות של חברת זומי - עם קוד NWL באתר. הן קשיחות, לא משנות את הצורה שלהן ומאוד נוחות לשימוש.

מוצרים נוספים מעולים, שניתן לרכוש עפ״י מלאי משתנה / עלות לבחירתכן שיעשו את העבודה:

  1. חברת סילבלט לינק מאמזון - כאן מדובר בסגסוגת, כסף 925, אשר גורמת לכך שהפטמות גמישות יותר, הצורה שלהן משתנה עם הזמן (אישית השתמשתי בהן תקופה, עד שהתחלתי להתנסות גם בחברות אחרות), הן מאושרות למשל לשימוש על ידי משרד הבריאות בארץ.

  2. פטמות כסף של חברת Lavie - לחברה מספר מוצרים למניקות שאני ממש אוהבת, אפרט עליהם מיד. הפטמות כסף שלהן. הפטמות שלהם 99% כסף, הן גם שומרות היטב על הצורה שלהן. הניקוי של כל הפטמות קליל, עם מעט סודה לשתיה ומים. ישרת אתכן בכל הריון מחדש.

    מוצרים נוספים של החברה שכדאי לקחת בחשבון:

    רטט לשד - הרטט מעולה ומשלב בתוכו שתי פונקציות: חימום ורטט. המטרה של השימוש לפני השאיבה או הנקה, להקלה של גודש, חסימה, עיסוי של השד ושימוש בזמן השאיבה מעל הקונוסים להגברת הזרימה של החלב מהשד. הייתי ממליצה על הרטט הזה לשד גדול.

    רטט נוסף לשד של אותה החברה, שונה במבנה ובפולסים שהוא משחרר, גם רוטט וגם מחמם. ההנחה על השד מעט שונה, הייתי ממליצה על הצורה הזו לשד בינוני קטן.


כאשר מדברים על נושא השאיבה / הנקה או טיפול בגודש, אחד מהכלים לשימוש הוא קור או חום. בקור נעשה שימוש בזמן הטיפול בגודש / דלקת ובחום - לשחרור החלב מהשד בזמן השאיבה או ההנקה. בנוסף, להגנה על הפטמה שימוש ברפידות הידרוג׳ל ששומרות על העור של הפטמה, מאפשרות לחות מקומית להחלמה של גירויים - את הרפידות ניתן להכניס לקירור - וזה תענוג להניח אותן על השד לאחר ההנקה להרגעה של הרקמה, בייחוד בימים הראשונים כאשר קיימת רגישות. חבילה מעולה של פניני חום / קור + רפידות הידרוג׳ל שכדאי להביא כבר לבית החולים (חימום של הפנינים במיקרו וקירור במקפיא).


בואו נדבר על משאבות ושאיבת חלב אם

כאשר את לפני הלידה, לא תמיד אפשר לדעת מה יקרה לאחר הלידה, מה יהיו הצרכים שלך, ואיזו משאבה תוכל לעמוד באותו הצורך. בדרך כלל, במצבים הללו, אני ממליצה להצטייד להתחלה במשאבה ידנית (כלי מעולה שניתן לשליטה בידי האמא, אליו מגיבות נשים רבות בהצלחה מרובה, יותר ממשאבה חשמלית - כאשר הוא זול יחסית, וניתן להתאים אותו למידה של האמא).


משאבות ידניות טובות, שמאפשרות שליטה רחבה יותר בזמן תפעול המשאבה ובהפעלה של העוצמה על ידי השואבת:

משאבה של חברת מדלה - מה שחשוב להחליף את השסתום של המשאבה לשסתום כמו של משאבת קליניקייר, רמת היעילות של הוואקום גוברת והרבה יותר קל להשיג את החלפים כאן. השסתומים הללו מכילים צ׳ופצ׳יק שבו ניתן למשוך להסרת השסתום ולשמור על השסתום באופן הזה לאורך זמן. בהסרת שסתום עדיפות להימנע במשיכה בשפתיים שלו מה שהורס את הסיליקון. קל להחליף את החלפים של הקונוס של המשאבה של מדלה ולהתאים למידה שלכן כאשר כאן אני ממליצה על קונוס של חברה אחרת, שההתחברות שלו לשד הרבה יותר טובה בכל צורה של שד - לינק. קיימים מספר גדלים - לבחור את האחד שמתאים לכן.


משאבה ידנית של הייגן - קיימת אופציה להחלפה של הקונוס של המשאבה שמגיע במידה 22, לפי הגודל שמתאים עבורכן באתר. המשאבה נוחה לתפעול, ומתחברת למיכלים של הייגן בלבד. מי שרוכשת את המשאבה החשמלית מקבלת גם את החלפים לידנית בתוך המארז.


איך לבחור את האחת שבה תעשו שימוש? שתיהן משאבות יעילות ונוחות לשימוש עם אפשרות התאמה גבוהה למשתמשת - אז איך בכל זאת? בעיקר עפ״י סוג המיכלים שאתן מעוניינות להשתמש או בהחלפת ממשק לצורת מיכל שונה על ידי ההברגה שצירפתי בהמשך.


כיצד מתפעלים משאבה ידנית

הדבר השני שחשוב לקחת ללידה, מקטינים - למעשה מקטינים אוניברסליים שמתאימים לרוב המשאבות שקיימות בשוק (ניתן להשיג מקטינים אלה עפ״י המידה הדרושה עבורך באתר של זומי - קוד הטבה NWL או באתר של קליניקייר - קוד הטבה nwl005 - המטרה בעיקר, במקרים שבהם תדרש שאיבה בלעדית או תגבור של ייצור החלב (לידה של תינוק לפני המועד - פג או צהבת שלא משתפרת ודורשת הוספה של שאוב), תוכלי להתחיל את השאיבה כבר בבית החולים עם הקונוס המתאים עבורך.

למה זה חשוב? קונוס מתאים מעורר את השד באופן הנכון ביותר, כאשר את גם תחסכי מעצמך פציעה או היווצרות בצקת ברמת העטרה / פטמה. רוב המשאבות מגיעות עם חצוצרה סטנדרטית 24 מ״מ או 28 מ״מ, כאשר רוב הנשים זקוקות למידות הרבה יותר קטנות.


כאשר את מגיעה לבחור משאבה חשמלית, הצעד הראשון שלך להתייחס לצורך שלך במשאבה, תדירות השאיבות שאת הולכת לבצע, המשאבות נבדלות בסוג המנוע שלהן (שמתבטא בעוצמה של עבודת המשאבה ותוחלת החיים של המנוע, לרוב, משאבות עובדות בממוצע כ-400 שעות שאיבה).

משאבות משתנות גם בייחודיות שלהן מבחינת ניידות, האם המשאבה בעלת סוללת ליתיום נטענת (דרך USB או כבל חשמל) או שהיא יכולה לעבוד על סוללות רגילות (לרוב, שאיבה אחת מספיקה כדי ״לאכול״ את הכוח של הסוללה ואת כבר לא יכולה לשאוב שוב בלי לפגוע בעוצמה המתקבלת של עבודת המשאבה) או חיבור לחשמל - מה שמקבע אותך בזמן הישיבה.

משאבות שלא ניידות, אינן מאפשרות לשאוב ולטפל בתינוק או לתת מענה ובעצם דורשות מהאמא להתנתק מהתינוק ולשבת לכל אורך השאיבה (כאשר שאיבה ממוצעת אורכת כ20-15 דקות משני הצדדים יחד).

נקודה חשובה - אין שום סיבה בעולם לקחת משאבה חד צדדית, כל משאבה דו צדדית יכולה להפוך למשאבה ששואבת רק מצד אחד (במקרה של השלמה לריקון), אך תמיד נרצה משאבה דו צדדית כדי לקצר את הזמנים ולייעל את השאיבה לשני הצדדים יחד.


כמה דברים שחשוב לדעת לגבי משאבות

כל משאבה שתרכשי צריך לתחזק אותה מבחינת החלפים:

שסתומים בדרך כלל בשאיבה של 2-1 פעמים ביממה - אחת לחודש

דיאפרגמה בתדירות שאיבה זו - אחת לחודשיים - 3 חודשים. המטרה של החלפת החלפים לשמר את העוצמה שבה פועלת המשאבה על השד. החלקים האלה אחראים על עבודת המשאבה.

אופציה נוספת לרכוש חלפים באמזון - בלינק. העלות משתלמת והכמות מספיקה לאורך זמן.


בנוסף, צינורות עוברים בלאי ולפעמים מתנתקים מהמנוע, אפשר תמיד לקצר עם המספריים איזה מ״מ או שניים או לרכוש חדשים. ההמלצה כעקרון, החלפה אחת ל-6 חודשים אבל אם שומרים עליהם טוב (ולא! לא מרטיבים) ומגלגלים ולא מקפלים כדי לשמור על הצינוק שחיוני לדחיפה של האוויר - השרידות עולה.


אז מה האופציות שעומדות בפנייך?

במידה ולא מצאת את עצמך כשואבת בלעדית (לא מניקה מהשד אלא שואבת באופן אקסקלוסיבי) את יכולה להציץ במשאבות שמציעות קופות החולים. אחת המשאבות הטובות לשים עליהן לב - זו משאבת קליניקייר דואל (משאבה שומרת שבת, אל תשאלו אותי למה קראו לה ככה, אבל העקרון פשוט - היא באמת יכולה לשרת נשים ששומרות שבת, היא מתחברת לשעון שבת ויש לה תוכנית לשאיבה בשבת אוטומטית). זו משאבה ניידת, קטנה, עם קונוסים לשאיבה דו צדדית (או חד צדדית), מנוע 300 מ״מ כספית (מנוע עוצמתי), היא נוחה בעבודה שלה על השד. משתלבת מעולה ביום יום של אימהות ששואבות מידי פעם או שחוזרות לעבודה (והשוס - היא מסובסדת בקופות החולים). חלפים ניתן לרכוש דרך האתר של קליניקייר לתחזוקה. הבקבוקים עם פיה רחבה (אפשר לחבר למשאבה שאיבה קליניקייר / לנסינו / לייף / מאמ ועוד).


משאבה נוספת שנמצאת בחלק מהקופות זו משאבת לנסינו, מנוע קצת יותר קטן 245 מ״מ כספית, מופעלת על ידי סוללות אצבע או חיבור ישירות לחשמל דרך הקיר. פחות מאפשרת ניידות כמו שאתן מבינות. הקונוסים קלים להתאמה עבור רוב הנשים, עוטפים היטב את השד, החצוצרה עגולה ורחבה ולכן כל צורך שד תשב היטב באטימה של הקונוס, בהיקף יש סיליקון שנעים במגע של השד. מגיעה עם קונוסים 25 מ״מ בסטנדרט וכמו שהבנתן - ניתן להכניס כל מקטין ולהתאים לשואבת עצמה. הבקבוקים עם פיה רחבה כמו שכבר ציינתי מגוון חברות שניתן לחבר - ואל חשש, אם אתן בקטע של בקבוק עם פיה צרה או מרובע, קיימים ממשקים שמחברים לקונוסים שלמעשה מאפשרים חיבור של כל בקבוק לכל קונוס.


ממשק שמעביר קונוס פיה רחבה לפיה צרה - לינק

ממשק שמעביר קונוס עם פיה צרה לפיה רחבה - לינק

ממשק של הייגן - שמאפשר להעביר פיה רחבה או צרה לפיה המרובעת - לינק. קוד הטבה באתר CNWL10.


עכשיו, נתגלגל לשוק החופשי שם האופציות שלנו ממש גדלות ויש אפשרות לבחור מגוון רחב של משאבות ומנועים. כאשר אני מתייחסת לשואבות בלעדיות או שואבות מזדמנות מבחינת משאבה מובילה שיכולה לשרת כמשאבה בלעדית, קטנה, עם מנוע עוצמתי במיוחד 315 מ״מ כספית שניתן לחבר לה קונוסים או כוסות שאיבה, הראשונה בהמלצות זו משאבה בייבי בודהה (משאבה מאושרת FDA). היא נמכרת בחו״ל קיימת באמזון או באתר של החברה.

המשאבה למעשה, עוצמתית מאוד, קטנה ככף היד, ניתן להשתמש בה במגוון סיטואציות, ורוב של הנשים מגיבות לדפוסי השאיבה שלה. הגירוי שלה מאוד עדין, וקיימות אצלה שלוש תוכניות בסיס - תוכנית גירוי, תוכנית שאיבה ותוכנית משולבת עם משיכה עוצמתית וארוכה של הפטמה (התוכנית הזו לא מתאימה לכל אחת, אבל הוכחה כמרוקנת אפקטיבית ובמהירות גבוהה יותר את השד. לרוב, אני ממליצה להשתמש בה ממש בחמש הדקות האחרונות של השאיבה אחרי ״חימום מנועין״ בשאיבה).

משאבה מהסוג הזה זו משאבה להשקעה לשימוש עם מספר ילדים.

ניתן להשיג את המשאבה כאן דרך אמזון או דרך האתר שלהם עם הקוד nursewithlove להנחה.

מבחינת החלפים - אותם החלפים כמו של משאבת זומי שניתן להשיג בארץ (ולכן, אין בעיה לרכוש את המנוע בחו״ל. מה שחשוב לדעת, תמיד ניתן להמיר ולחבר לה קונוסים אחרים או כוסות שאיבה, וזה מה שמאפשר לה להתאים את עצמה לשואבת באופן מקסימלי).

לשינוי גודל קונוס על ידי כרית סיליקון - לינק עם הקוד nursewithlove

הכירי את משאבת בייבי בודהה

משאבה באותה קטגוריה שיכולה לתת שירות לשואבות בלעדיות ושואבות מזדמנות, מנוע עוצמתי של 310 מ״מ כספית, הפעם עם שני מנועים, שכל צד מעוצבב על ידי מנוע נפרד - זו משאבת קליניקייר דואל פרו. משאבה זו בעלת סוללת ליתיום, נטענת ניידת, שמספיקה למספר שאיבות (4 שאיבות לפחות) בהטענה מלאה של המנוע. נין לחבר את המשאבה, כמו כל משאבה ניידת דרך USB לסוללה ניידת / הטענה מהנייד.

המשאבה בעלת פונקציה לשינוי מקצבי השאיבה על ידי שליטה בעוצמות ומהירויות השאיבה - מה שמאפשר לשואבת לבנות תוכנית שאיבה ייחודית המותאמת לצרכיה הייחודיים.

על המשאבה קיימת הנחה עם הקוד nwl001 - באתר חברת קליניקייר, כרגע, אין מלאי והם לפני השקה של משאבה מחודשת.


סרטון הדרכה על המשאבה (בעתיד הקרוב)


משאבה נוספת באותה קטגוריה, מבחינת יכולות המנוע 310 מ״מ כספית, יכולת שליטה במהירות ובעוצמת השאיבה, זו משאבת הייגן. המשאבה בעלת 12 עוצמות שאיבה ו-3 אופציות לתכנות המהירות של המשאבה בזמן תוכנית השאיבה. מעבר קל בין תוכניות המשאבה: גירוי / שאיבה. המשאבה ניידת, קטנה, בעלת סוללת ליתיום נטענת. מגיעה עם קונוסים במידה 22 ויכולת החלפת המידה על ידי החברה בהתאם לגודל שלכן. למשאבה מתחברים המיכלים של משאבת הייגן בלבד. מתאימה לשאיבה בלעדית ומזדמנת. השוני כאן, הם הקונוסים של המשאבה שעשויים מסיליקון שחלק מהנשים מוצאות אותם נוחים ונעימים יותר בחיבור לשד. כמובן, שגם כאן יש אפשרות לחבר כל סט שתרצו ולשנות לכוסות שאיבה. קוד הטבה באתר CNWL10.


עכשיו, אתייחס למשאבות בקטגוריה שונה, בעלות מנוע שישרת שואבות מזדמנות / חזרה לעבודה אבל פחות יתאים מבחינת היכולות שלו לשאיבה בלעדית:


משאבה של חברת ZOMEE - מה שמיוחד במשאבה זו, היכולת של המנוע לתת את כל הכוח עבודה לצד אחד, השאיבה למעשה, נעשית בעיכוב של מספר שניות במעבר בין הצדדים, מה שמאפשר למשאבה במקום לחלק את העוצמה בין שני. הקונוסים מה שקורה בכל מנוע אחר, להמיר את העוצמה תוך עיכוב קטן בין הצדדים. את לא ממש מרגישה את זה בשאיבה - אבל למעשה, זה משפר את היעילות של העבודה של המשאבה. המשאבה מאוד קלה לתפעול, נטענת, עם סוללת ליתיון, עם מתלה לצוואר מה שמאפשר להתנייד איתה. מתחברת לסט קונוסים, שמתפרקים לשני חלקים, מה משאפשר את החלפת החצוצרה בקלות קיימות מספר מידות באתר, וההמרה ממש פשוטה.

לצג יש גם תאורה בשאיבה לילית, עדינה, שמאפשרת לך להתרשם מהמצב שבו את נמצאת גם בזמן שאיבה בחושך.

קיים לחצן מעבר מהיר בין תוכניות השאיבה - M. קיימות 3 תוכניות: גיורי, שאיבה ותוכנית משולבת (מקצבים מהירים ואז גריפה ארוכה של הפטמה, דומה מאוד למה שקורה בביבי בודהה אבל הפעם הגריפה הארוכה מבוצעת במספר פעימות נפרדות - יותר נסבלת). אפשרות ל-9 עוצמות כיול בשאיבה בכל אחת מהתוכניות. קוד הטבה באתר NWL.

שימוש במשאבת זומי

משאבה בעלות נמוכה של חברת פאנפי - סקירה מלאה על כלל האופציות בבלוג.


מבחינת כוסות שאיבה מומלצות

קיימות בשוק מספר אופציות לכוסות שאיבה, הכוסות שבחרתי לרשימה שלי, הן כוסות שמתאימות לרוב הנשים, בעלות שד גדול או קטן בזכות מאפיינים ייחודיים לכל כוס והתכולה שלהן שונה.


במידה ואת מעוניינת בכוס עם תכולה גדולה, המתאימה עבורך היא כוס של זומי.

הכוס של זומי עשויה מקונוס סיליקון, בערכה מגיעה גודל 24/28 ממ ואפשר להסתייע במקטינים כדי להתאים אותה במדויק לגודל שלך (גם המקטינים זמינים באתר).

אפשר לחבר אותה למגוון המשאבות הקיימות בארץ וגם בחו״ל (כל המשאבות המומלצות כאן בבלוג בהחלט).

יש לה זווית ייחודית בסיליקון, שהיא חדה יותר מאחרות מה שמתאים אותה לשאיבה גם לשד גדול וגם קטן, עגול או זוויתי בצורה שלו.


הכוסות השניות שאני אוהבת, שיש להן צורה יותר עדינה, אליפטית בזכות הגודל היותר קטן = 180 מל, אלה הכוסות של פאנפי. מעטפת הכוס סיליקונית, בקונוס, ויש לה סיליקון כפול שמסייע לאטימה טובה של השד. נוחות של הכוס משמעותית גם בזכות המבנה שלה המאפשר שליטה בכיוון העברת הצינורות בזמן השאיבה.


משאבות שניוניות - משאבות שמתלבשות על השד ללא קונוסים - שיכולות לשרת שואבות מזדמנות במקביל להנקה או שואבות בלעדיות במקומות שצריך לשאוב באופן מוצנע יותר:


בקבוקים מומלצים ליונקים

כאשר בוחרים בקבוק ליונק המטרה שהחיבור לפטמה של הבקבוק יהיה עם מפתח פה רחב, שלא יגרום לצמצום האחיזה בפטמה וכאבים במעבר בין הבקבוק לשד של האמא. מטרה נוספת, לבחור בפטמה עם זרימה איטית שלמעשה לא תייצר תעדוף לזרימת הבקבוק אחרי השילוב של הבקבוק בשגרה של הילד.

מבחינת הבקבוקים הזמינים בארץ:

הייגן - בקבוק עם פטמה 0 לזרימה התחלתית כאשר השימוש לפגים / תינוקות במועד מגיל לידה. יש מצבים שלא נעלה בזרימת הפטמה. במצבים אחרים שבהם נראה שהילד אחרי גיל חודש, מתקשה בגריפת החלב, ומעוניין בזרימה יותר מהירה נעבור לפטה מס 1, ושם נשאר לאורך כל תקופת ההנקה. הבקבוק מתאים ליונקים בזכות המבנה הזוויתי שגורם לפתיחת פה רחבה בזמן החיבור לבקבוק (השתמשתי אישית בבקבוקים של הייגן למתן חלב שאוב בזמן האשפוז לאחר הלידה ועברתי בהמשך להנקה מלאה ללא שאיבה או בקבוקים).


בקבוקים מאמזון, כאן יש הרבה יותר אופציות, גם מבחינת החומרים שמהם עשויים הבקבוקים, פלסטיק, PPSU פלסטיק רפואי שממנו גם עשויים המיכלים של הייגן שעמידים עד 180 מעלות וזכוכית. בכל הבקבוקים קיים שסתום שהמטרה שלו הוצאת אוויר חופשי מהבקבוק - והפחתה של ״גזים״.

בקבוקים של לנסינו - מתאימים ליונקים מהשלב של גיל חודש ואילך, זרימה S, הכי איטית, לא יתאימו בגלל הזרימה לפגים או ילדים עם קושי בגריפה של חלב, וסנכרוןם הבליעה, מעט מהיר. הצורה של הפטמה הדרגתית, ומעולה לשמירה על מפתח פה רחב.

בקבוקים של חברת Gulicola - הפעם מדובר בבקבוקים העשויים מזכוכית למי שמעדיפה להימנע מחשיפה לפלסטיקים. זכוכית ייחודית עמידה. הפטמה עצמה בזרימה סופר איטית, כאשר היא מאוד רכה, מכל הבקבוקים שבדקתי. מתאימה מאוד לפגים, לתינוקות עם מצבים פתולוגיים בחלל הפה ובכלל לכלל הילודים.

בקבוקים של חברת MoYUUM - עשויים מPPSU כמו הבקבוקים של הייגן, עמידים לחום באותה המידה. הפטמה הררית כמו כלל הבקבוקים שמומלצים ליונקים, הזרימה איטית, יותר מהירה בהשוואה לGULICOLA אבל יותר איטית בהשוואה ללנסינו. הסיליקון עצמו מעט יותר קשיח מגוליקולה, ויותר עדין מלנסינו.


הדגמה של הבקבוקים

חזיות הנקה / שאיבה

חזיה מוצלחת של חברת MomCozy שמתאימה לשאיבה עם משאבות לבישות וקונוסים

גוזייה עם תמיכה רחבה בצלעות לבעלות שד גדול, מתאימה לשאיבה עם משאבות לבישות וקונוסים.

חזייה שהבד שלה ענן מניסיון - והיא מתאימה גם לעבודה (נראות גם חשובה לפעמים), זו החזיה של BODILY.



Comments


bottom of page